donderdag 22 juni 2017

Goudvink juveniel terug voor een bad

Nadat de Goudvink man, vrouw en juveniel afgelopen dinsdag aan de vogel-fotohut verscheen was de juveniel vanmorgen weer terug om een verkoelend bad te nemen.

De Goudvink juveniel kwam drinken en nam daarna ook een bad.

De eerstejaars jonge Goudvink ziet er bijna het zelfde uit als het vrouwtje, maar dan met een geheel bruine kop en rug. De volwassen man heeft een zwarte kop van kruin tot en met de kin, een zware, zwarte snavel en is aan de bovenzijde blauwgrijs met een witte stuit, zwarte staart, zwarte vleugels met witte dwars streep. De onderzijde is rozerood, ook zij-kop. Het volwassen vrouwtje is aan bovenzijde donkergrijsbruin, aan onderzijde en op zij-kop licht rozebruin, verder als de volwassen man.


Om de waterkwaliteit van het vijvertje te verbeteren en op een goed niveau te houden heb ik vanmiddag een biologisch vijverfilter geïnstalleerd. Boomblad dat van de bomen valt en in het vijverwater terecht komt wordt er wel dagelijks uitgeschept, maar er zakken toch noch bladresten naar de bodem die daar verrotten, met als gevolg dat het water gaat ruiken. Daar komt nu een einde aan als het goed is. De vogels hebben recht op gezond water.