donderdag 23 maart 2017

Natuurwandeling 'Ronde Put' Postel

In Postel (België) ligt een natuurgebied, aangrenzend met Retie, met twee waterplassen die vroeger door turfwinning zijn ontstaan. Vanmorgen verkenden wij met z'n drieën het gebied. Eerst deden we de 'Lange Lindenput' aan, daarna via een omweg de 'Ronde Put'. Onderweg kon ik langs het Kempisch kanaal mooie plaatjes schieten van de Boomklever.

Vogel kijk-observatie hut aan de 'Lange Lindenput' Postel

De vogel kijk-observatie hut aan de 'Ronde Put' van Postel ligt niet ver van de 'Lange Lindenput'. Ook deze is via een loopbrug te bereiken. Ongeveer 1 kilometer van de loopbrug van de Lange Lindenput is de brug vanaf het kanaal te bewandelen, waarna je een stuk over een graspad verder loopt tot je bij het water aan komt. Een hout loopvlonder verbind de kijkhut, die helemaal in het water staat met de oever. Het zicht is de moeite waard. een tweede toegangsweg begint ongeveer honderdvijftig meter voor de ophaalbrug aan de weg van Postel richting Retie. De zandweg is per fiets en te voet toegankelijk. De eerste honderd meter van deze zandweg is nog toegankelijk voor autoverkeer, waar je parkeergelegenheid vindt.

Toch een van de mooiste vogels die onze natuur kent, de boomklever.

Vogel kijk-observatie hut aan de 'Lange Lindenput' Postel
Onderstaande kijk-observatie hut is te bereiken vanaf een loopbrug die begint aan het fiets / jaagpad langs het kanaal van Arendonk naar Dessel-Witgoor. De 'Lange Lindenput' ligt oostelijk ten opzichten van de kijkhut. De beste tijd om daar te observeren en foto's te maken is half namiddag.

De Grote knobbelzwaan maakt zich boos op een van zijn soortgenoten en zet de aanval in. Tot een vechten kwam het echter niet.

Links; de vink zit mooi in de ochtendzon, rechts; water borrelt op in de sloot uit de overstroom van een naastgelegen waterput.