woensdag 15 maart 2017

Het Aalscholver paar

Vandaag was het weer testdag. De nieuwe Nikon D500 werd met de 200-500 mm telelens uitgerust, maar nu met een 1.4 convertor. De lens haalde met deze convertor een telelenge van 700 mm. Ik maakte een filmpje van een aalscholver paar en wat foto's van diverse andere watervogels.

Het aalscholver zoek naar voedsel op het Beleven in Reusel. Broeden heeft de aalscholver daar nog niet. De aalscholver broedt meestal in bomen, soms ook op de grond of in riet. Het baltsritueel vindt plaats op het nest, waarbij overvliegend vrouwtje wordt aangetrokken door onder meer de fel afstekende witte dijen. Een nest telt gemiddeld 3-4 eieren. De broedduur is 27-31 dagen. De jongen vliegvlug na zo'n 50 dagen uit.

Het Aalscholver paar duikt onder water om daar vis te vangen

De Aalscholver is een oude, vertrouwde bewoner van het waterrijke Nederland. Het is een forse, donkere watervogel met gehaakte snavel. Een goed instrument voor de visvangst. Hun vlucht is stevig en resoluut, ze vliegen in strakke lijn naar hun bestemming. Vertrouwd is ook het beeld van aalscholvers met gespreide vleugels om ze te laten drogen. Aalscholvers broeden in kolonies.

Alleen toegankelijk voor de vogels, mensen blijven vanaf de kant kijken.

De Aalscholver strijkt neer op het Beleven.

Het Futen koppel vonden elkaar weer nadat ze elkaar luid riepen.

De Wilde eend man en vrouw hebben elkaar ook gevonden.

Rustende eenden op het water en een Meerkoet die druk op en neer zwom.