In Hulsel, gezien vanaf de Reuselse dijk.
Onder morgenrood verstaat men de roodachtige kleuren die ongeveer vanaf een half uur voor zonsopgang tijdens de schemering aan de oostelijke hemel verschijnen. Deze kleuren bij zonsopgang en -ondergang hangen samen met de lange weg die het stralen van de lage zon door de atmosfeer aflegt.
De zon achter de begroeiing die langs de Raamsloop staat.
Het zonlicht wordt tijdens deze lange route verstrooid en gebroken door stofdeeltjes of waterdamp. Daardoor wordt het van nature witte zonlicht ontleed in verschillende kleuren. Het rode licht wordt het minst verstrooid en blijft vaak zichtbaar. 's Ochtends zweeft er meestal nog niet zoveel stof in de lucht. Is de lucht dan rood dan wijst dat in de regel op waterdamp en een hoge luchtvochtigheid. Vandaar de oude weerspreuk "Morgenrood, water in de sloot", echter gaat het spreekwoord niet op als het vriest omdat omdat de lichtbreking dan veroorzaakt wordt door de ijskristallen.
Half-tien 's morgens: Belevensche Heide - Reusel
Ook vanmorgen: Frans Kapteijns over mijn video van de "Merel en holenduif ruziƫn om nest" (zie ook www.omroepbrabant.nl/Stuifmail-zondag-20-januari-eitjes-rietvink-op-pijpenstrootje-schuim-bij-boomstam-en-eekhoornbrug) in zijn praatprogramma STUIFMEEL, op Omroep Brabant radio.