zondag 31 mei 2020

Veel van mijn video's zijn ondertiteld

Veel van mijn video's zijn voorzien van ondertiteling. Die ondertiteling is standaard voorzien van een zwarte achtergrond. Hoe de ondertiteling wordt weergegeven kunt u zelf instellen. Eenmaal ingesteld, zal deze van toepassing zijn als jou persoonlijke voorkeur op jou computer of Laptop. Op een tablet of mobiele telefoon is dit niet toe te passen. Hieronder hoe je het kunt aanpassen.

Rechts-onder, aangegeven met de pijltjes, kun je op YouTube de instelling naar jou wens aanpassen.


Rechts op de afbeelding is het menu te zien waar de instellingen moeten worden aangepast. (Voorbeeld: instellingen zonder zwarte balk)

Instellingen voor ondertiteling beheren
Ondertiteling is beschikbaar voor video's waaraan de eigenaar ondertiteling heeft toegevoegd en voor bepaalde video's waaraan YouTube automatisch ondertiteling toevoegt. Je kunt de standaardinstellingen voor ondertiteling wijzigen op je computer of mobiele apparaat.

Activeer (als "Inschakelen" op de afbeelding aangegeven) op de weergavepagina de bedieningsfuncties van de videospeler. Selecteer vervolgens, onderstelling-taal en klik daarna op 'Meer opties'. In het verkregen menu kun je de wijze hoe de ondertiteling wordt getoond aanpassen. Via dit menu kun je ook het volgende wijzigen: lettertype, letterkleur, lettergrootte, achtergrondkleur, (on)doorzichtigheid van de achtergrond en meer.

Opmerking: als er ondertiteling beschikbaar is voor de video, moet de knop "Ondertiteling" wel zichtbaar zijn waar je op moet klikken om de ondertiteling in te schakelen. Als er geen ondertiteling aan de video is toegevoegd is deze natuurlijk ook net beschikbaar.

Meer uitleg op: https://support.google.com/youtube/answer/100078?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl