Wollige bundelzwam - Pholiota populnea groeit op dode populieren.
De wollige bundelzwam is een algemene soort die op levende en dode populieren groeit De hoed is 5-20 cm in doorsnee, lichtgrijs tot geelbruin met vezelig wollige schubben die buiten de rand uitsteken, het hoedoppervlak is opvallend droog. De steel is 5-10 X 1.5 -2 cm, met ringzone Verwarring met andere soorten ligt niet erg voor de hand. Deze soort is goed herkenbaar door zijn voorkomen op populieren, zijn droge hoed, vezelig-wollige schubben, kleur, geur en bittere smaak.
Honingzwam - Armillaria spec.
Honingzwam (Armillaria) is een geslacht van zwammen, behorend tot de orde Agaricales. De schimmels leven in de wortels van bomen. Aanvankelijk werd slechts de soort Armillaria mellea onderscheiden, maar inmiddels is het geslacht in circa veertig soorten onderverdeeld. De naam honingzwam wordt ook meer specifiek gebruikt voor de echte honingzwam (Armillaria mellea).
Roodporiehoutzwam (Daedaleopsis confragosa). Boven en links: ouderen exemplaar, rechts; twee jonge exemplaren.
De roodporiehoutzwam (Daedaleopsis confragosa, synoniem: Trametes rubescens) is een paddenstoel uit de familie Polyporaceae. De soort ontleent zijn naam aan het feit dat de poriƫn rood verkleuren bij kneuzing. Het vruchtlichaam heeft een doorsnede van maximaal 15 cm en is afgeplat en schelpvormig. Soms is er een basale bult aanwezig op de plaats van de aanhechting. Het oppervlak is concentrisch gegroefd en onregelmatig, straalsgewijs gerimpeld. Er zijn lichte en donkere zones in roodbruine tinten zichtbaar. De rand is vaak wit.
De soort komt zowel alleenstaand als in groepen voor, soms ook met tussenafstanden achtereen op stronken of takken van loofbomen. De paddenstoel zit vooral op wilgen (het gehele jaar door). Het is een vaak geziene soort die veel in duinen en moesrasbosjes voorkomt. Op dunne takken lijkt de zwam het hout in een omklemmende greep te houden.