dinsdag 31 mei 2022

Tweede brug over de Groote Beerze is klaar

De tweede brug over de Groote Beerze tussen Netersel en Casteren is geplaatst. De wandelpaden van, en naar de bruggen moeten nog wel aangelegd worden, maar de dag nadert dat we van de bruggen gebruik kunnen maken.


Tweede brug over de Groote Beerze is geplaatst

Gisteren is de tweede voetgangersbrug over de Groote Beerze geplaatst door Aannemingsbedrijf Van der Zanden uit Moergestel. Deze brug en de brug tussen de Steenslaren en de Grijze Steen zijn gemaakt van de oude bug die bij de voormalige zandvang lag (tussen de Steenslaren en de Grijze Steen). De oude brug was 14 meter lang en is in twee├źn gedeeld. Ook zijn er tussen de spijlen van de brugleuning platen gelast, zodat kinderen niet tussen de spijlen door in het water kunnen vallen. Deze bruggen luiting de wandelroutes aan beide zijde van de beek op elkaar aan in het gebied. Tussen de bruggel is het gebied niet meer toegankelijk en is wandelen langs de beek, zoals dat in het verleden kon niet meer toegestaan. Dit om ervoor te zorgen dat recreanten wel de beek kunnen beleven, maar niet de gronden langs de beek verstoren. De natuur langs de beek is tot rustgebied omgevormd.

Vandaag is gestart met de aanleg van de voorde en de bouw van de fundering voor de brug die de Schipstaarten in Netersel net De Biezegoren in Casteren gaat verbinden. Die brug is ongeveer 1,80 meter breed en is bedoeld voor wandelaars, mindervalide en fietsers. De paden van en naar de brug wordt een halfverhard pad en is daarmee geschikt voor mindervalide en fietsers. De brug zorgt voor een korte verbinding tussen de Schipstaarten aan de Neterselse zijde en De Biezegoren aan de Casterse zijde van de Groote Beerze.