zaterdag 18 juni 2022

Bruggen over de Groote Beerze bijna klaar

De voetgangersbrug, annex mindervalide en fietsbrug, en voorde over de Groote Beerze tussen Netersel en Casteren is weer een stuk dichter bij de voltooiing.


De voetgangersbrug, annex mindervalide en fietsbrug, en voorde over de Groote Beerze tussen Netersel en Casteren is bijna voltooit.

31 mei is aannemersbedrijf Van der Zanden uit Moergestel gestart met de aanleg van de voorde en de bouw van de fundering voor de brug die de Schipstaarten in Netersel net De Biezegoren in Casteren gaat verbinden. Die brug is ongeveer 1,80 meter breed en is bedoeld voor wandelaars, mindervalide en fietsers. De paden van en naar de brug wordt een halfverhard pad en is daarmee geschikt voor mindervalide en fietsers. De brug zorgt voor een korte verbinding tussen de Schipstaarten aan de Neterselse zijde en De Biezegoren aan de Casterse zijde van de Groote Beerze.

Dinsdag 28 juni moet het allemaal klaar zijn. Dan wil waterschap De Dommel dit (deel)project op een ludieke manier afronden, samen met allen die aan het project hebben meegewerkt, of die direct betrokken (bedrijven en vrijwilligers) zijn bij de herinrichting. Daarnaast het waterschap in september een feestelijke dag organiseren voor omwonenden en geïnteresseerden.


Links; voetgangersbrug, annex mindervalide en fietsbrug en voorde voor de paardensport.