zondag 27 november 2016

Een grijze zondagochtend

Het is herfst. Een grijze mistige ochtend hoort daar bij. Als je geen natuurliefhebber bent geen prettige ochtend. Trek er op uit, maak een ochtendwandeling, en je ziet de dag weer helemaal anders. Voor je het weet schijnt de zon, maar dan heb je de dauwdruppels niet gezien die zo kenmerkend zijn in het herfstlandschap.

De Belevensche loop is Reusel

Het wordt vandaag geleidelijk zonniger en het blijft droog, meld weerplaza.nl. Vanmiddag stijgt de temperatuur tot 8 °C en is de wind zwak, windkracht 2. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer -2 °C. Morgen ochtend is de kans op aanvriezende rijm erg groot. Dan volgen er nog een paar dagen met nachtvorst tot -4 graden. de wind komt uit het noordoosten, maar de kans op zon wordt erg groot. Daarna draait de wind weer naar het westen en wordt het weer zacht en natter. Dit is de tijd met grote tegenstellingen in het weer.

Dit is het herfstlandschap in de omgeving van de Belevensche loop.


Het is natuurlijk al een tijdje herfst, de eerste herfststorm ligt al achter ons en er is al veel blad van de bomen. de laatste weken heeft het veel geregend, waardoor akkers drassig zijn en de sloten en de vennen vol water staan. Voor de natuur is dat belangrijk. Water is onmisbaar voor plant en dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten