Vanmorgen trof ik in de Hulselse Staat een foeragerende Boomklever. Deze zat wel hoog in de boom, maar gelukkig niet te ver weg. Ik was van huis gegaan in de hoop om helemaal achter in de Hulselse Staat wat op de foto te kunnen krijgen. De succesvolle opnames van de dag maakte ik echter aan het begin. Daarna niets meer, behalve de mooie 5,5 km lange natuurwandeling, die altijd de moeite waard zijn.
Boomklevers leven in soortenrijke oudere bossen waar loofbomen staan met veel stamoppervlakte. Daarbij zijn enkele open plekken uitstekend geschikt voor de boomklever. Ook in parken en tuinen te zien. Het voedsel van de boomklever wordt gezocht door nauwkeurig de schors van bomen te inspecteren op insecten. Ook zaden en noten worden gegeten; boomklevers kunnen dan ook gezien worden terwijl ze verwoed inhakken op een met de poten vastgehouden vrucht.
Boomklevers zijn ware acrobaten. Net als de meesjes weten ze in alle standen de plaatsen te bereiken waar ze voedsel zoeken, en daar dan ook in slagen.