donderdag 5 mei 2016

IJsvogel op Landgoed Wellenseind

Wat is er nu mooier dan op Hemelvaartsdag foto's te maken van de IJsvogel. Het voelt langzaam aan, als onze ijsvogel. Als je vrij bent en er zijn geen familieverplichtingen, wil je maar een dien, naar de ijsvogel met de foto- of videocamera.

De statige houding van de ijsvogel man.

De ijsvogel is aan zijn derde week bezig nadat de jonge uit het ei zijn gekomen. Dat maak ik op uit de dag dat voor het eerst kleine visjes naar het nest werden gebracht. De jonge blijven 24 tot 27 dagen in het nest voordat ze uitvliegen. Dat wil zeggen dat ze tussen volgende week dinsdag (10 mei) en vrijdag (13 mei) uit zullen vliegen.

De visjes die naar het nest worden gebracht worden als maar groter.

De vorige foto's van de ijsvogel maakte ik tijdens bewolkt weer en tijdens de regen. Vandaag was er geen wolkje aan de lucht, alleen maar zon, helle zon. Dat heeft harde kleuren. Is dat mooi? Niet perse, eerder anders. De mooie kleuren van deze zeldzame vogel kleuren nog feller in de zon. Het warmere weer zorgt er ook voor de de ijsvogel zich meer met poetsen bezig houdt. Om het verenkleed waterdicht te houden doen ze dat z'n zes keer per dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten