woensdag 29 juli 2015

Wandeltocht De Plateaux - Bergeijk 7 km

Een wandeltocht over de Plateaux op het grondgebied van Bergeijk, gelegen aan de grens met Lommel-Barrier en Neerpelt, levert mooie plaatjes op. Samen met het Belgische Hageven, vormt het een natuurgebied zonder grenzen. Behalve een prachtige natuur vindt u een kijktoren die op een heuvel half ingegraven is en een houten hangbrug over de dommel.

Onderstaande foto's zijn genomen op punten langs het Panoramapad, de 7 km lange gele wandelroute. De wandelkaart van 'De Plateaux' - Hageven, met 8 routes, 2 vogelkijkhutten en 1 uitkijkpost is HIER TE DOWNLOADEN.

Betonnen kijkhut met stalen dak is tevens een schuilplaats bij slecht weer.

In september 2012 werd door vijf gemeenten- drie aan Nederlandse zijde en twee aan Belgische zijde- een intentieovereenkomst Trans Nationaal Landschap Groote Heide getekend. Groote Heide is een bijzonder grensoverschrijdend project en dito samenwerking. Hiervoor hebben de betrokken partijen onlangs ook een Europese erkenning ontvangen. Daarbij werd onder meer een nieuw uitkijkplatform en de nieuwe hangbrug over de Dommel gerealiseerd.

Het vogeltje in het riet dat je tegen komt in de serie foto's is de Kleine Karekiet. Ik moest het doen met een 18 - 200 mm zoomlens omdat ik voor de landschappen van huis was gegaan en buiten geen telelens wil wisselen, met het gevaar stof in de camera te krijgen.

De houten hangbrug over de Dommel